Hvordan kan vi så bruge skoven når vi arbejder med små børn i alderen 0-3 år???
Jeg har en søn på knap 2 år, så det har været oplagt at tage ham med ned i skoven for at se hvad det kan give at være i skoven for denne aldersgruppe.
Skoven er et fantastisk sted at få trænet både grov- og finmotorikken og balancen. De væltede træer bruges til balancebumme og klatrestativer. Skovbunden er ujævn og svær at holde balancen på for en lille fyr, så hver et skridt der skal tages er en udfordring.
Blomster og dyr skal samles op og undersøges. Sten skal findes og kastes i vandet. Ja der er masser af ting at give sig til uden det kræver nogen forberedelse. Kun skoven, barnet og nysgarigheden.
Ud over at træne motorikken kommer sanserne også i spil. Vi ser høre lugter føler på alt og for undersøgt det hele. Med en pind kan der komme en god fægteleg, der kan rodes i skovbunden, der kan spilles tromme på træerne og stenene.
For denne aldersgruppe er det rigeligt bare at komme ud i skove og være og finde og undersøge alt hvad der er der. Så ved denne aldersgruppe kan vi som pædagoger være med til at skabe opmærksomhed på forslellige ting og kigge på forskellige ting sammen med børnene. Børnene har en nysgarighed i sig, og hvis vi også finder vores frem igen er der en masse oplevelser der bare ligger og venter på os....
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar